• bulvės: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinėlė: 100 gramų
    • sviestas: 20 gramų
    • džiūvėsėliai: 1 saujos
    • bulvių prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    • tarkuotas parmezano sūris: 100 gramų
    • ementalio sūris: 100 gramų
    • gorgoncolos sūris: 100 gramų
    • virtas kiaulienos kumpis: 100 gramų
    • švieži žalumynai (laiškinių česnakų, bazilikų ar rozmarinų)
  1. Pirmiausia bulves nuskutame bei sutarkuojame burokine trintuve. Tada tarkius sumaišome su kiaušiniu, grietinėle bei bulvių prieskoniais. Įberiame druskos bei pipirų pagal savo skonį.
  2. Plačią kepimo formą ištepame sviestu bei dugną ir sieneles padengiame džiūvėsėliais. Sudedame tarkius bei paspausdamos išlyginame.
  3. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Ant iškepusio pagrindo išdėliojame kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstome sutarkuotu parmezanu. Vėl dedame į orkaitę bei kepame maždaug 10 minučių, kol išsilydys sūris.
  4. Patiekiame pabarstytą mėgiamais žalumynais. Skanaujame!