• virti burokėliai: 3 kilogramų
    • cukinijos: 2 kilogramų
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • aliejus: 200 mililitrų
    • cukrus: 250 mililitrų
    • 9% actas: 250 mililitrų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • česnakas: 2 didelių galvučių
    • malti kvepiantieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • švieži aštrieji pipirai: 1
  1. Iš pradžių burokėlius bei cukinijas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, svogūnus smulkiai supjaustykite (aš pati smulkinau elektriniu smulkintuvu).
  2. Tuomet į didelį puodą pilkite aliejų bei įkaitinusios supilkite svogūnus, apkepkite lengvai, po to supilkite burokėlius ir cukinijas, berkite druską ir cukrų. Kai užverda, maišydamos pavirkite maždaug 10 minučių, paskui pilkite actą, dar po 5 min suberkite sukapotus česnakus ir aštrųjį pipirą, kvepiančius ir juoduosius pipirus. Pavirkite dar maždaug 5 min bei išpilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite steriliais dangteliais bei šiltai apklokite. Mėgaukitės 🙂
  3. Pastebėjimas: Tikrai labai gardūs, niekas net nepasakytų, kad juose yra pridetą cukinijos, atrodo kad tai tik burokėliai. Itin tinka garnyrui, taip pat sriubytę galite virti. Man pavyko pagaminti 8 – 650 mililitrų stiklainius iš šio kiekio.
  4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš burokėlių rasite: Burokėliai.
  5. burokeliai cukinija svogunais