• 1 1/4 puodelio žalių lęšių
    • 3 salierų stiebai su nupjautai lapais
    • 3 skiltelės pjaustyto česnako
    • 400g pjaustytų pomidorų
    • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
    • 1 šaukštas pomidorų pastos
    • tarkuotas parmezano sūris ir salierų lapai patiekimui
    • 2 pjaustytos nuluptos morkos
    • 1 pjaustytas svogūnas
  1. Nuplaukite lęšius po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Sudėkite į didelį puodą bei panardinkite vandenyje. Užvirkite aukštoje temperatūroje. Nusausinkite, nuplaukite ir suberkite atgal į puodą.
  2. Įpilkite 8 puodelius vandens ir vėl užvirkite aukštoje temperatūroje. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus parmezaną. Pagardinkite druska pagal skonį. Uždenkite ir virkite žemoj temperatūroje 1 valandą kol lęšiai suminkštės ir sriuba sutirštės.
  3. Patiekite su ant viršaus pabarstydami parmezano ir keletu pjaustytų salierų lapų.