• antaniniai obuoliai: 750 gramų
    • vanduo: 2,5 litro
    • cukrus: 300 gramų
    • gvazdikėliai: 2-3
    • cinamonas
    • apelsino žievelės
    • svairainio skiltelės: kelios
    • spanguolės
  1. Pirmiausia obuolius nuplauname, nulupame bei supjaustome vienodo dydžio skiltelėmis. Nuluptą odelę užpilame 2 litrais vandens bei užviriname. Užvirinus dar maždaug 10 minučių kaitiname ant lengvos ugnies.
  2. Tuomet pro kiaurasamtį nupilame skystį bei leidžiame jam maždaug 15 minučių pastovėti. Po to atsargiai nupilame į kitą indą (ant dugno lieka nuosėdų). Užpilame dar pusę litro vandens, suberiame cukrų, užviriname. Paskui sudedame skiltelėmis supjaustytus obuolius, prieskonius bei leidžiame užvirti.
  3. Užvirus uždengiame bei paliekame maždaug 30 minučių ant viryklės. Verdame emaliuotame arba karščiui atspariame stikliniame inde. Skanaujame!