• alyvuogių aliejus:  šlakelio
    • svogūnai: 1
    • saliero stiebai: keli
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kumino sėklos: gero žiupsnio
    • pomidorai savo sultyse: 400 gramų (arba nuplikyti, nulupti, išskobti ir susmulkinti švieži pomidorai)
    • pomidorų pasta: 1-2 šaukštų
    • išmirkyti ir išvirti avinžirniai: 400 gramų
    • druska
    • pipirai
    • cukrus
    • vištienos arba daržovių sultinys: ~0,5 litro (naminio)
    • citrinos sultys: 0,5
    • smulkinta šviežia kalendra arba petražolės: žiupsnio
  1. Pirmiausia sausoje keptuvėje truputį pakepinkite kumino sėklas.
  2. Tuomet puode įkaitinkite aliejų bei suberkite rupiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus saliero stiebus, kumino sėklas ir riekelėmis pjaustytą morką. Pamaišydamos patroškinkite maždaug 10 minučių (daržovės turi išlikti traškios). Baigdamos troškinti, sudėkite česnaką. Suberkite virtus avinžirnius bei pasmulkintus pomidorus su visomis sultimis. Po to įdėkite pomidorų pastos. Įberkite šiek tiek cukraus, druskos bei pamaišydamos dar pakaitinkite. Supilkite vištienos sultinį, užvirinkite bei keletą minučių pavirinkite. Pagal savo skonį pagardinkite citrinos sultimis, pipirais bei kapotomis žolelėmis arba adžika. Skanaukite!
  3. Pastebėjimas: Jeigu nepatinka salierai, juos galite pakeisti kitomis savo mėgiamomis daržovėmis, pvz., petražolių šaknimis, paprika, o gal net bulvėmis.