Suflė:

    • sviestas: 40 gramų
    • miltai: 35 gramų
    • druska: 3 gramų
    • kiaušinių baltymų masė: ~110 gramų (4 kiaušinių baltymai)
    • kiaušinių tryniu masė: ~70 gramų (4 kiaušinių tryniai)
    • cukrus: 110 gramų
    • pienas: 180 gramų
    • netirpi cukraus pudra

    Ledai:

    • šaldytos avietės: 500 gramų
    • grietinėlė: 500 gramų
    • cukraus pudra: 50 gramų
  1. Pirmiausia kepimo formelių vidų ištepame su sviestu, apibarstome su cukrumi bei sudedame į šaldytuvą.
  2. Tuomet ištirpiname sviestą, suberiame į jį miltus ir druską, gerai išmaišome. Puode kaitiname pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudedame sviesto bei miltų masę nuolatos maišydamos šluotele. Kaitiname bei maišome, kol masė taps vientisa ir sutirštės. Tada nukeliame nuo ugnies bei suberiame į ją šokoladą ir gerai išmaišome. Po truputį supilame kambario temperatūros trynius bei vėl gerai išmaišome. Masę truputį atvėsiname. Po to kiaušinių baltymus išplakame kartu su cukrumi iki standžių putų. Suverčiame juos į pravėsusią šokolado masę bei atsargiai išmaišome. Konditeriniu maišeliu užpildome iš šaldytuvo išimtas formeles bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10–12 minučių. Iškepusių suflė viršų apibarstome netirpia cukraus pudra.
  3. Paskui šaldytas avietes bei cukraus pudrą suberiame į smulkintuvą ir sumalame. Supilame grietinėlę bei dar kartelį permalame. Šaukštu formuojame ritinėlius bei patiekiame kartu su šokoladiniu suflė. Skanaujame!