• sviestas: 60 g
    • svogūnai: 1 (susmulkintas)
    • imbieras: 1 valgomasis šaukštas (tarkuotas)
    • Česnakai: 2 sutrintos skiltelės
    • moliūgai: 1 – 600 g (nuluptas ir susmulkintas)
    • vištienos sultinys: 3 stiklinės
    • citrinžolė: 1 sutrintas stiebelis
    • raudonieji čili pipirai: 1 mažas (supjaustytas)
    • kalendros šaknys: 2-3 (nuplautos ir supjaustytos)
    • kokosų pienas: 400 ml
    • ryžių makaronų lazdelės: 100 g
    • Žuvies padažas
    • rudasis cukrus
    • Šparaginės pupelės: patiekimui
    • kalendros lapeliai: patiekimui
  1. Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pakepinkite svogūną, imbierą ir česnaką 2-3 minutes, kol suminkštės.
  2. Įdėkite moliūgo, sultinio, citrinžolės ir kalendros į keptuvę (taip pat ir čili pipirą, jei norite aštrumo). Užvirinkite. Sumažinkite liepsną ir 20-25 minutes pavirkite uždengtu dangčiu, kol moliūgai pasidarys labai minkšti.
  3. Ištraukite ir išmeskite citrinžolę. Rankiniu trintuvu arba blenderiu sutrinkite sriubą.
  4. Kitoje keptuvėje užvirinkite kokosų pieną. Sudėkite ryžių makaronus. Pavirkite 2-3 minutes kol makaronai suminkštės.
  5. Lengvai pašlakstykite žuvies padažu ir ruduoju cukrumi. Patiekite su šparaginėmis pupelėmis ir kalendros lapeliais. Taip pat galite pridėti supjaustyto čili pipiro, jei norite aštriau.