• miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 100 gramų
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • varškė: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 100 mililitrų
    • aliejus: 50 mililitrų
  1. Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tada baltymą išplakite su cukrumi. Supilkite pieną, aliejų, vanilę, įmaišykite varškę. Suberkite persijotus miltus bei užminkykite tešlą.
  2. Tuomet tešlą padalinkite į 12 dalių, po to kiekvieną dalį – dar į 3. Iš kiekvieno gabalėlio suformuojame maždaug 15 centimetrų ilgio juosteles bei darykite pynutes.
  3. Kiaušinio trynį sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu pieno, šiuo mišiniu aptepkite bandeles bei pabarstykite jas cukrumi. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaukite!
  4. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
  5. varskes pynutes